Veelgestelde vragen

Welke garantie geeft u op uw geleverde werk?

Naast onze service verlenen wij 5 jaar garantie op de door ons (af)geleverde werk. Op onze leder-, kunstleer en stoffen verlenen wij 3 jaar garantie.

Onze kwaliteitseisen kunt u herkennen aan ons stofferingslabel. Dit label staat garant voor o.a. onze kwaliteit, service en garantie.

label

Werkt u met een of meerdere leveranciers ?

Bij “ De Walrus “ kunt u uit wel 800 soorten stof, leder en kunstleder kiezen. Zowel moderne, design en klassieke stoffen.

Enkele kwaliteitsmerken zijn : Keymer, Verotex, Lancier, Reynaldo, Dux en Buvetex

Omdat de kwaliteit hoog bij ons in het vaandel is en te kunnen waarborgen, werken wij alleen maar met het keurmerk K.I.M.  (Kwaliteits informatie Meubelstoffen).

Dit is een landelijk erkende instantie voor de meubelstoffering.

Kan ik mijn kussens opnieuw oplaten vullen of vervangen?

Natuurlijk kunt bij ons ook terecht om uw meubel kussens te laten bij- of op te vullen en/of te laten vervangen.
E.e.a. is afhankelijk of het kussen is voorzien van een rits of dat wij uw vaste kussenvulling moeten vervangen.

Nieuw is toch goedkoper of niet ?

Natuurlijk kunt u ook besluiten een nieuw meubelstuk aan te schaffen. E.e.a. is geheel afhankelijk van de prijs en kwaliteit  en levensduur die u aan uw nieuwe meubelstuk verwacht.
Bezit u nu een duur, design of antiek meubelstuk, waaraan destijds hoge eisen zijn gesteld en het meubelstuk op zichzelf nog prima is dan is het vaak een goedkope oplossing door deze opnieuw  laten ( her) stofferen of te voorzien van een nieuwe vulling.

Zoals het bekende gezegde luidt; Goedkoop is vaak duurkoop !

Vaak wilt men ook niet hun lievelingsstoel of erfstuk kwijt, welke voor u een grote gevoelswaarde heeft. Ook dan is het opnieuw stofferen de beste keuze.

Vraag ons dus gerust voor een eerlijk en objectief advies

Prijzen zijn altijd hoger dan overlegd.

Als dat zo is dan zijn er geen goeie afspraken gemaakt. Het is nooit uitgesloten dat er onzichtbare gebreken duidelijk worden bij de sloop van het meubel. Wij kunnen vrijwel altijd van tevoren aangeven wat er mis is/zou kunnen zijn en wat daar aan gedaan kan worden en wat daarvan de kosten zijn. Goed vooraf overleg voorkomt tegenvallende extra kosten.

Wat moet ik doen bij  o.a. vlekken e.d ?

Ons advies is om altijd en direct na het ontdekken de verse vlek met lauw water te behandelen en vervolgens met een vochtabsoberende doek deze probeert te verwijderen. Hierdoor voorkomt u dat de vlek geen kans krijgt dieper door te dringen of in te drogen.

Mocht de vlek toch niet zijn verwijderd dan verwijzen wij u naar een vlekkenwijzer.

Tenslotte vraagt iedere soort vlek een andere behandeling